truck."/>

Volvo FH I-Save voor Van Waveren Transport

‹ Terug naar overzicht

Een extra bijzondere aflevering voor Van Waveren Transport: het bedrijf uit Amsterdam nam onlangs de 150ste Volvo-truck in gebruik en vierde dat met een Volvo FH 460 I-Save met Turbo Compound. Dealer Volvo Group Truck Center leverde de speciale truck.

Van Waveren Transport zet de Volvo FH 6×2-trekker in voor brandstofdistributie. “We hebben voor deze configuratie gekozen uit oogpunt van brandstofefficiency”, vertelt eigenaar Es van Waveren. “Deze truck gaat zo’n 200.000 kilometer per jaar maken en we willen graag in de praktijk zien hoeveel brandstof we bij onze inzet kunnen besparen met de Volvo FH met I-Save.” 

Volvo FH I-Save: tot 7 procent brandstofreductie 

De Volvo FH met I-Save met Turbo Compound combineert brandstofefficiency met optimale rijprestaties. De nieuwe D13TC-motor – de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit – en brandstofbesparende functies zorgen voor een reductie van het brandstofverbruik die kan oplopen tot 7 procent in vergelijking met de vorige generatie Euro 6-motoren van Volvo Trucks.

Van Waveren Transport

Van Waveren Transport bestaat sinds 1972 en is opgericht door Es van Waveren. De vloot telt momenteel 75 trekkers waarvan 62 Volvo FH-trekkers. Van Waveren: “Brandstof- en tankcontainervervoer zijn de hoofdactiviteiten van ons bedrijf. Wij bevoorraden onder meer Shell-tankstations in een groot deel van Nederland en ook andere afnemers, zoals bedrijven met een eigen brandstofdepot.”