"/>

Scania G450 aan de slag bij Agra Service Nabuurs

‹ Terug naar overzicht

Agra Service Nabuurs (ASN) heeft twee nieuwe aanwinsten: een Scania G450 8×4 met gestuurde hefbare naloopas en eenzelfde uitvoering als 4×2-trekker. 

ASN uit Overloon heeft zonder twijfel de meest herkenbare trucks uit de wijde omtrek. Elk nieuw voertuig wordt geleverd in een hardroze kleur met een gele streep. Zo ook met de twee nieuwste aanwinsten van het bedrijf. ASN ging in 1991 van start toen Hans en Wilma Nabuurs vanuit de mestbranche de activiteiten als zelfstandige ondernemers verder gingen uitbouwen. Met zoon Wouter en nog vier medewerkers is het een echt familiebedrijf. 

Scania G450 met Terberg-haakarm

De nieuwe 8×4 is uitgerust met een Terberg-haakarm als containerauto. “Eigenlijk hadden we weer een gewone 6×2 gewild, want bij ons draait alles om een laag eigen gewicht”, vertelt Wouter. “Maar dat wringt toch heel vaak met de praktijk. Zo ligt het risico van overbelading met een 6×2 bij ons toch wel heel erg op de loer. Met deze 8×4 zijn we ondanks de Durabright Alcoa-velgen weliswaar een 1.500 kilo zwaarder, waar ik op een ton gehoopt had. En hij is natuurlijk duurder. Maar aan de andere kant kunnen we ook 5 ton meer laden terwijl de auto veel makkelijker werkt omdat het met de gewichtsverdeling over de assen veel beter klopt. Daarbij is de draaicirkel net zo groot als die van de 6×2 én is de tractie prima in orde.”