"/>

Volvo presenteert 10-tons luchtgeveerde vooras

‹ Terug naar overzicht

Volvo Trucks levert vanaf nu een 10-tons luchtgeveerde vooras op de Volvo’s FMX, FM, FH en FH16. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan. Nu kan een nog lager chassis met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. 

De nieuwe assen zijn als enkele en als dubbele vooras leverbaar voor twee- tot en met vijfassige configuraties. Daarnaast beschikken alle chassis met een 10-tons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering.

10 tons luchtgeveerde vooras op Transport Compleet

Volvo presenteerde een voorbeeld van de toepassing van de nieuwe vooras tijdens Transport Compleet. Daar toonde het merk een Volvo FH 500 8×2 tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering. De laadvloerhoogte van deze FH bedraagt slechts 108 cm en het nettolaadvermogen is bijna 13.500 kg.

Frame Works

De truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-Hipro 658EP-6-autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works-concept. Dit concept zorgt voor een opbouwtijd van minder dan vier weken.