Ter Linden koopt Scania V8-trekkers

‹ Terug naar overzicht

Windmolentransportspecialist Ter Linden Transport uit Doetinchem heeft twee Scania V8 8×4-zwaartransporttrekkers in gebruik genomen: een met 730 pk en een ‘lichtere’ 580 pk-variant.

Beide voertuigen zijn voorzien van de hoogste S-cabine in full spec-uitvoering en volledig toegesneden op het transport van onderdelen van grote windturbines door heel Europa. Het zijn de eerste Scania’s sinds lange tijd binnen het bedrijf. De door Scania Gaanderen geleverde voertuigen hebben een 8×4 tridem-configuratie met naafreductie, retarder en Opticruise. In verband met de beperkte ruimte aan het chassis is de truck voorzien van een kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank van SB-components. Deze kastenwand herbergt een extra accuset met zonnepanelen op het dak van de opbergkist.

Tweehonderd windturbines

Ter Linden Transport vervoert jaarlijks meer dan tweehonderd windturbines in heel Europa. Dat transport omvat onderdelen van windturbines, torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton.