bestelauto."/>

Peugeot Expert Bestelauto van het Jaar

‹ Terug naar overzicht

De Peugeot Expert is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2019, onder meer doordat de Expert zich volgens de jury in korte tijd bewezen als een comfortabele en prijstechnisch gunstige bestelauto.

Peugeot Expert Bestelauto van het Jaar 2019Na de internationale prijzenregen voor bedrijfsauto’s op de IAA viel op 26 september in Nederland de eer te beurt aan de Peugeot-importeur in Nederland om een prijs in ontvangst te nomen. De tot Bestelauto van het Jaar gekozen Peugeot Expert verscheen in 2016 op de markt en is een modern en competitief product.

Peugeot Expert

Volgens juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management, heeft de Expert zich in korte tijd bewezen als een comfortabele en prijstechnisch gunstige aanbieding. “Dat blijkt ook uit de scorekaart van de jury. Die gaf de Expert van alle deelnemende bestelauto’s de hoogste waardering voor de zwaarwegende criteria leaseprijs en brandstofkosten. Goede waarden behaalde de Expert ook bij de beoordeling van de functionaliteit.”

Bestelauto van het Jaar

Aan de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar nemen automatisch alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg deel. De vakjury, bestaand uit specialisten van leasemaatschappijen, fleetmanagers en journalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers. Namens Transport & Logistiek neemt redacteur techniek René Welmers deel aan de jurering. De prijs is in 1990 voor de eerste maal uitgereikt; de organisatie is in handen van het vakblad Automobiel Management.