De nieuwe Mercedes-Benz Actros huisvest een grote serie elektronische noviteiten. Baanbrekend is het mirrorcamsysteem, dat de gewone achteruitkijkspiegel vervangt. Het systeem blijkt ook bij slecht weer en in duisternis een goed zicht te geven van alles wat zich naast en achter de truck afspeelt."/>

Mirrorcam Actros biedt altijd goed zicht

‹ Terug naar overzicht

De nieuwe Mercedes-Benz Actros huisvest een grote serie elektronische noviteiten. Baanbrekend is het mirrorcamsysteem, dat de gewone achteruitkijkspiegel vervangt. Het systeem blijkt ook bij slecht weer en in duisternis een goed zicht te geven van alles wat zich naast en achter de truck afspeelt.

Behalve veilig zijn de mirrorcams comfortabel en brandstofbesparend. De logische plaatsing van de monitoren zorgt voor een korte gewenningsperiode.

Actros schuif op richting autonoom rijden

Daarnaast zijn er in de nieuwe Actros diverse systemen die de bestuurder nog verder ondersteunen bij zijn rijtaak en hem bijna letterlijk het stuur uit handen nemen. Inmiddels heeft de redactie uitgebreid kunnen kennismaken met de Actros en daarbij ervaren hoe ver deze trekker opschuift in de richting van een autonoom rijdend voertuig.

Het verslag hiervan staat in Transport en Logistiek nummer 9. Nog geen abonnee? Klik HIER.