vrachtwagens en een recordafzet voor trailers in 2018, daalt de verkoop van nieuw materieel naar verwachting in 2019 en 2020. Dat is een van de uitkomsten van een analyse van de sector transport en logistiek door ING."/>

ING: Truck- en trailermarkt remt af na topjaar 2018

‹ Terug naar overzicht

Na de hoogste afzet in tien jaar voor vrachtwagens en een recordafzet voor trailers in 2018, daalt de verkoop van nieuw materieel naar verwachting in 2019 en 2020. Dat is een van de uitkomsten van een analyse van de sector transport en logistiek door ING.

Volgens de onderzoeker, sectorecenoom Rico Luman hangt dit samen met de vervoersvraag die in 2019 en 2020 door de economische vertraging minder zal groeien.

Krapte op de arbeidsmarkt

Nu is die groei de afgelopen jaren buitengewoon fors geweest. De kentering leidt er toe dat bij de meeste ondernemers het gas wordt losgelaten, waardoor de truck- en trailermarkt geleidelijk afremt tot een ‘normaal niveau’ in 2020.

Een van de knelpunten is de krapte op de arbeidsmarkt. Vervoerders die niet aan goed extra personeel kunnen komen, zullen ook niet investeren in extra materieel.

Lees HIER de uitgebreide ING-analyse.