assortiment industriële trucks uit met een flexibele heftruck met tal van comfort- en veiligheidsfuncties."/>

Heftruck Linde E10 past ook in een goederenlift

‹ Terug naar overzicht

Hij is veelzijdig, stelt Linde Material Handling, kan goederen tot 1 ton verplaatsen en past zelfs in een goederenlift: de nieuwe Linde E10 elektrische heftruck met staplatform. Met deze nieuwe driewielige heftruck breidt de fabrikant zijn assortiment industriële trucks uit met een flexibele heftruck met tal van comfort- en veiligheidsfuncties.

In bijna elke branche zijn er interne transport werkzaamheden die een smalle en compacte heftruck vereisen. De nieuwe Linde E10 met 1 ton laadvermogen is verkrijgbaar met een loodzuur- of lithium-ionbatterij. De truck is net iets breder dan een europallet en past volgens de fabrikant in de smalste gangpaden en met een draaicirkel van slechts 1.317 millimeter is manoeuvreren in de krapste ruimtes mogelijk. 

Linde E10-heftruck: staan met rugleuning

Omdat deze heftruck is ontworpen voor transport over korte afstanden, heeft de truck geen stoel, maar wel een comfortabele rugleuning die stabiele ondersteuning biedt. De bestuurder kan via een lage instaphoogte van slechts 120 millimeter zonder moeite aan beide zijden van de truck instappen. De standaardveiligheidsuitrusting omvat een systeem voor automatische snelheidsreductie in bochten (Linde Curve Control). Een dodemansknop geïntegreerd in de vloermat zorgt ervoor dat de truck alleen rijdt als de bestuurder zich binnen de contouren van de truck bevindt.

Ergonomie, veiligheid en rijcomfort 

De indeling van de bestuurderscabine is functioneel zonder aan comfort in te boeten. Optimaal geplaatste bedieningselementen en smalle beschermingssteunen en mastprofielen zorgen voor maximale bewegingsvrijheid en goed zicht op de last en de omgeving. Het trillingvrije bestuurdersplatform absorbeert schokken zodat de bestuurder comfortabel de werkzaamheden kan uitvoeren. In gevallen waar veelvuldig achteruitrijden noodzakelijk is, kan de truck worden uitgerust met een dubbele set bedieningshendels en handgrepen. Daarnaast is er een brede armleuning waarop de arm van de bestuurder kan leunen.

Waarschuwingslampen

Tot de optionele uitrusting behoort onder meer ook een panoramadak van gewapend glas dat onbeperkt zicht naar boven en bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. Maar ook de Linde BlueSpot- en Linde TruckSpot-waarschuwingslampen die voetgangers waarschuwen voor naderende heftrucks door middel van signalen die op de grond worden geprojecteerd.

Kijk hier voor meer informatie over de Linde E10-heftruck.