bedrijfswagen, met een Transit-chassis en -cabine, wordt geproduceerd in de fabriek van Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter."/>

Ford start productie StreetScooter Work XL

‹ Terug naar overzicht

Ford is voor Deutsche Post DHL gestart met de productie van de elektrische StreetScooter Work XL. Deze middelgrote elektrische bedrijfswagen, met een Transit-chassis en -cabine, wordt geproduceerd in de fabriek van Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter.

Ford Streetscooter Work XLDe Work XL is de grootste bedrijfswagen in het productaanbod van StreetScooter: hij heeft een laadvolume van 20 m3, ruimte voor meer dan tweehonderd pakketten en een laadvermogen tot 1.275 kg. Ford fabriceert de bedrijfswagen met verschillende lithium-ionaccu’s en elektromotoren met maximaal 90 kW (122 pk) aan vermogen en 276 Nm aan koppel.

Actieradius van 200 km

De accucapaciteit tot 76 kWh voorziet de Work XL van een maximale actieradius van 200 km. Vergeleken met dieselmodellen biedt elke elektrische bedrijfswagen een reductie in CO2-uitstoot van 5 ton per jaar en een brandstofbesparing van 1.900 liter.

WorkXL als ondersteuning

Deutsche Post DHL gebruikt de Work XL ter ondersteuning van de koeriersdiensten in Duitse steden. De elektrische bedrijfswagen komt in de toekomst mogelijk ook beschikbaar voor andere klanten.