logistiek dienstverleners, de LSP API. De vervoerders kunnen hiermee eenvoudig koppelen met het verzendplatform. De integratie van nieuwe vervoerders moet bijdragen aan flexibele bezorging voor consumenten."/>

Sendcloud biedt vervoerders nieuwe koppeling met verzendplatform

‹ Terug naar overzicht

Sendcloud kan de drie pakketbezorgbedrijven Budbee, Trunkrs en Homerr toevoegen aan zijn netwerk. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe webkoppeling voor logistiek dienstverleners, de LSP API. De vervoerders kunnen hiermee eenvoudig koppelen met het verzendplatform. De integratie van nieuwe vervoerders moet bijdragen aan flexibele bezorging voor consumenten.

De LSP API maakt het voor bezorgdiensten mogelijk hun eigen API aan te sluiten op het Sendcloud-verzendplatform. Daardoor kunnen vervoerders hun diensten in één klap aanbieden aan meer dan 15.000 webwinkels in Europa. De koppeling stelt zowel grote als kleine bezorgdiensten in staat zich te verbinden aan het verzendplatform, ongeacht volume of regio. De API biedt op deze wijze ook uitkomst voor lokale bezorgdiensten, voor wie het lastig kan zijn voet aan de grond te krijgen in de snelgroeiende wereld van e-commerce.

Multi-carrierstrategie Sendcloud

Met de koppeling wil Sendcloud niet alleen vervoerders helpen, maar wil het verzendplatform ook het voeren van een multi-carrierstrategie voor retailers aantrekkelijker maken. Daarmee speelt het platform in op de toegenomen vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same-day delivery of groene bezorging.

Lokale en groen bezorgopties

“We merken dat de behoefte naar flexibele bezorging groeit, maar dat het voor nieuwe vervoerders lastig is hun diensten op grote schaal aan te bieden”, aldus Brian Slijp, head of strategic alliances bij Sendcloud. “Door voor hen de integratie met ons platform laagdrempeliger te maken, hopen we dat lokale en groene bezorgopties toegankelijker worden voor de consument.”

Over Sendcloud

Sendcloud is naar eigen zeggen een van de snelst groeiende techbedrijven van Europa. De scale-up is inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. Het alles-in-éénverzendplatform optimaliseert het verzendproces van onlineretailers. Dankzij de integraties met meer dan dertig e-commerceplatformen en een API kan iedere shop het verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen met meer dan vijftig internationale vervoerders.