transportbedrijf Gartner onlangs tot de aankoop van 140 van deze schroefcompressors na een uitgebreide beproeving. "/>

Gartner bestelt 140 Mouvex-schroefcompressors

‹ Terug naar overzicht

Tot in Oostenrijk is men overtuigd van de kwaliteit van de Mouvex B200-schroefcompressor van Wiegel Transport Equipment. Daar besloot het transportbedrijf Gartner onlangs tot de aankoop van 140 van deze schroefcompressors na een uitgebreide beproeving. 

Boekhoudkundig is dit op het eerste oog een gewaagde stap, want schroefcompressoren zijn over het algemeen wat duurder dan schottencompressoren of pompen. Maar daar staan veel voordelen tegenover. Schroefcompressoren zijn lichter dan vergelijkbare schottencompressoren, hebben een hogere luchtopbrengst en hebben minder inbouwruimte nodig. 

Schroefcompressors hebben hogere luchtopbrengst

Ondanks de compacte vormgeving produceert de schroefcompressor 180 m3 gecomprimeerde lucht per uur bij een gebruiksdruk van 2,5 bar. Bovendien kan door de hogere luchtopbrengst van een schroefcompressor aanzienlijk sneller worden gelost dan met een schottencompressor. Per lossing komt dit neer op zo’n veertig minuten kortere lostijd, oftewel een dieselbesparing van 3 tot 4 liter per lossing, zo rekent Wiegel Transport Equipment voor. 

Inbouwkit

Ter verkorting van de installatietijd levert Wiegel alle schroefcompressoren met op een maat vervaardigde rvs-drukleiding en een klantspecifieke inbouwkit, in een ‘plug and play’-uitvoering. Kijk hier voor meer informatie over het compressorenprogramma van Wiegel Transport Equipment.