Transport & Logistiek nummer 12 verschijnt morgen en staat voor een groot deel in het teken van de arbeidsmarkt."/>

Transport & Logistiek in teken van arbeidsmarkt

‹ Terug naar overzicht

Transport & Logistiek nummer 12 verschijnt morgen en staat voor een groot deel in het teken van de arbeidsmarkt.

De arbeidsmarkt in de branche ontgroent en vergrijst. Oftewel: er heerst nog altijd krapte. Tegelijkertijd zijn ondernemers positiever over de omzetontwikkeling, personeelssterkte en bedrijvigheid. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek. Hierin worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer. 

Welke arbeidsmarktonderwerpen?

Transport & Logistiek gaat in op het strategisch arbeidsmarktbeleid dat TLN voor de komende jaren heeft vastgesteld en daarbij ook een plan van aanpak presenteert. Ook komen ondernemers aan het woord over hoe zij omgaan met het personeelstekort. En hoe staat het met het duurzame-inzetbaarheidsproject Synergie?
In een uitgebreid overzicht biedt het magazine een selectie van nieuwe start-ups en andere min of meer arbeidsmarktgerelateerde diensten en bedrijven die van meerwaarde kunnen zijn ondernemers. 

Digitale tachograaf

Ook is er aandacht voor onder meer de digitale tachograaf – de smarttacho – en de introductie van de Mercedes-Benz eVito.

Nog geen abonnee? Klik HIER.