www.topsectorlogistiekcongres.nl een persoonlijk programma samenstellen."/>

Topsector Logistiek Congres gaat online in september 

‹ Terug naar overzicht

Het Topsector Logistiek Congres 2020 wordt online gehouden. Deelnemers kunnen via www.topsectorlogistiekcongres.nl een persoonlijk programma samenstellen.

Logistieke professionals kunnen zich tijdens het congres – dat plaatsvindt op 9, 10 en 11 september – laten inspireren door de vele mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, ketenregie en datagedreven logistiek. Tijdens het congres komen veel praktijkvoorbeelden van uiteenlopende innovaties aan bod waarmee de Nederlandse logistiek wereldwijd voorop kan blijven lopen.

De Kuip Rotterdam 2019 Topsector Logistiek Congres

Cora van Nieuwenhuizen in 2019 aan het woord tijdens het Topsector Logistiek Congres in de Rotterdamse Kuip.

Talkshow met minister Van Nieuwenhuizen 

De drie congresdagen staan achtereenvolgens in het teken van datagedreven logistiek, duurzame logistiek en ketenregie. Het congres opent op 9 september met een interactieve talkshow gepresenteerd door Joost Hoebink en met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) als tafeldame. Zij was vorig jaar spreker op het congres. Hoebink en Van Nieuwenhuizen spreken met verschillende experts over hoe de Nederlandse logistiek haar sterke concurrentiepositie op een duurzame wijze kan behouden. 

Experts Topsector Logistiek Congres

Specifiek wordt ingezoomd op innovaties op het gebied van datagedreven logistiek. De experts die aanschuiven zijn onder meer Esther Kersten (director strategie en duurzaamheid bij Vanderlande) over logistiek in de maakindustrie, Nico van Meeteren (executive director Health~Holland) over zorglogistiek en Bart van Riessen (Poort 8) en Jos van Hillegersberg (Universiteit Twente) over datagedreven logistiek.

Inspirerend en interactief  

De andere congresdagen starten met een korte talkshow waarin Joost Hoebink samen met logistieke experts het thema van de dag belicht aan de hand van spraakmakende innovaties en toekomstige ontwikkelingen. Na de talkshows kunnen deelnemers tijdens drie rondes om 11.00, 13.00 en 14.15 uur kiezen uit in totaal negen verschillende interactieve sessies per thema. Een greep uit het aanbod: ‘Datagedreven logistieke sturing in de voedsellogistiek’, ‘Transitie naar elektrisch vrachtvervoer: feiten en fabels over betaalbaarheid’ en ‘Digitale serious game Bouwlogistiek@Work’. Tussen de onlinesessies door is het mogelijk om verder te praten met collega’s uit het werkveld in de onlinenetwerkomgeving.

Aanmelden

Iedereen kan zich kosteloos aanmelden voor het congres en een eigen programma samenstellen via: www.topsectorlogistiekcongres.nl