TLN: samen verdienen en verduurzamen

‹ Terug naar overzicht

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 heeft Transport & Logistiek Nederland (TLN) haar verkiezingsmanifest gepresenteerd. Het bevat twee delen: samen verdienen en samen verduurzamen.

Volgens TLN kan de sector transport en logistiek bij beide maatschappelijke opgaven een positieve bijdrage leveren. Om die ambitie te halen heeft TLN zes succesfactoren opgesteld, met praktische handvatten voor de verkiezingsprogramma’s.

Samen verdienen en verduurzamen

Transport is een onmisbaar element van de Nederlandse economie. Het is belangrijk dat het proces van vervoer, opslag en overslag snel, efficiënt en veilig gebeurt. Om samen te verdienen benadrukt TLN in haar manifest vier succesfactoren voor beleidsmakers: bereikbaarheid, digitalisering, criminaliteitsbestrijding en toezicht.

Naast het economische belang van de sector mogen de grote uitdagingen op het vlak van de klimaatdoelstellingen wat TLN betreft niet achter de horizon verdwijnen. Ook hier is samenwerking tussen het bedrijfsleven en overheden cruciaal. Daarnaast moet verduurzaming wel betaalbaar blijven voor ondernemers. Om gezamenlijk te verduurzamen onderstreept TLN twee belangrijke succesfactoren naar Den Haag: emissievrij transport in de stad én op de lange afstand.

Herstel economie  

TLN meldt trots te zijn op de sector transport en logistiek, die zorgt dat Nederland blijft draaien – ook in tijden van crisis. “We weten ook dat we deze crisis alleen overwinnen door gezamenlijk de schouders eronder te zetten. En dat we hierna aan de slag moeten om onze economie en de sector te herstellen en te verduurzamen.”

Daarnaast blijft TLN monitoren welke aanvullende maatregelen de sector in de volgende kabinetsperiode nodig heeft als gevolg van de coronacrisis.