Solutrans dit jaar van 19 tot met 23 november

‹ Terug naar overzicht

De tweejaarlijkse transportbeurs Solutrans in Lyon wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 23 november.

SolutransSinds een dip in 2009 groeit de beurs weer gestaag in vloeroppervlak, en in exposanten- en bezoekersaantallen. De vorige editie, de veertiende, trok in 2017 48.240 bezoekers en 610 exposanten. 

Solutrans verbreedt scope

De Solutrans is van oudsher wat meer gericht op de Zuid-Europese markt, maar de organisatie werkt er hard aan de scope te verbreden. Exposanten komen uit diverse landen en ook diverse bekende Nederlandse ondernemingen hebben zich gemeld als exposant. 

Nederlandse fabrikanten

Voor de editie van 2019 zijn DAF, Nooteboom, Rhino zijn enkele voorbeelden van exposerende Nederlandse voertuigfabrikanten. Op ICT-gebied kan de bezoeker er een vertegenwoordiging aantreffen van Astrata en van Transfollow. Deze editie heeft een focus op digitalisering en elektrificering. Dat is deels terug te vinden bij de exposanten, maar ook aan evenementen rond de beurs. Denk aan parallelle congressen of demonstraties op de buitenterreinen. 

International Truck of the Year 2020

Tijdens de openingsavond van de Solutrans is de beurs bovendien het platform voor de uitreiking van de onderscheiding International Truck of the Year 2020.