Shell Ventures investeert in Travis Road Services

‹ Terug naar overzicht

Shell Ventures investeert in Travis Road Services. Hierdoor kan het boekingsplatform, dat transporteurs verbindt met lokale aanbieders van roadservices, sneller doorgroeien in Europa.

Meer dan vijfhonderd servicelocaties hebben zich inmiddels aangesloten bij het netwerk van Travis en meer dan 60.000 truckers maken momenteel gebruik van het platform. Het bedrijf is uitgegroeid van regionale speler naar een internationale scale-up. Travis is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Spanje, Polen en Oostenrijk. Het platform streeft naar volledige Europese dekking in de komende paar jaar.

‘Travis automatiseert vinden, boeken en betalen’

“Om een vracht te kunnen inladen en vervolgens van A naar B te rijden, maakt een chauffeur gebruik van roadservices, zoals truckwash en tankcleaning”, aldus Dennis van Veggel, oprichter en ceo Travis. “Het vinden en betalen van deze essentiële diensten was vroeger een handmatig en tijdrovend proces. Het leverde veel administratieve rompslomp op voor zowel transporteurs als de aanbieders van roadservices. Travis automatiseert dit proces van het vinden, boeken en betalen van roadservices, wat resulteert in eenvoudige en snelle transacties.”

Data-driven roadservices

Van Veggel vervolgt: ”Dankzij ons uitgebreide Europese netwerk kunnen wij de planning van transporteurs optimaliseren. Daarmee beparen we kosten, tijd en omrijdkilometers. Wij voorzien in de nabije toekomst dat slimme (autonome) voertuigen automatisch de best beschikbare roadservice zullen vinden, boeken en betalen op basis van realtime data. We noemen dit data-driven roadservices. Hierdoor zijn transporteurs in staat om hun positie in de steeds internationaler wordende logistieke sector te versterken.”

Shell Ventures

Shell Ventures gelooft in de ambitie van Travis om de Europese markt voor roadservices te veroveren. Peter van Giessel, investment director bij Shell Ventures: “Ik ben ervan overtuigd dat door de toename van het aantal aangesloten voertuigen de vraag naar data-driven roadservices zal groeien. Tegen deze achtergrond, gecombineerd met de groeiende schaalvoordelen, hebben we er alle vertrouwen in dat het ambitieuze team van Travis de markt voor roadservices verder zal veroveren.”