Politie controleert intensief op A15 Vaanplein-Hoogvliet

‹ Terug naar overzicht

De politie gaat tot en met november op het A15-traject Vaanplein-Hoogvliet (vice versa) intensief controleren op snelheid, afleiding (handheld telefoongebruik) en alcohol en drugs. Rijkswaterstaat, de politie en het OM slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid op dit wegtraject te verbeteren.

Op het A15-traject Vaanplein-Hoogvliet (vice versa) gebeuren opvallend veel ongelukken. Het aantal ongevallen ligt 25 procent hoger dan gemiddeld op de snelwegen. Ze veroorzaken persoonlijk letsel en leed, materiële schade en lange files. Dit baart Rijkswaterstaat en de politie zorgen. 

A15 Vaanplein-Hoogvliet: 50 procent rijdt te hard

De maximumsnelheid is op het traject is 100 km/u. Die grens geldt in verband met de verkeersveiligheid op de hele ring van Rotterdam. In de praktijk rijdt 50 procent van de weggebruikers op dit traject of delen ervan te hard. Vandaar de extra controle op snelheid. Daarnaast zijn veel automobilisten snel afgeleid door hun telefoon of andere mobiele apparaten. Ook alcohol en drugs horen niet thuis in het verkeer. De handhavingsactie wordt langs de weg aangekondigd met speciale borden.

Hoofd- en parallelrijbaan

In de maanden september, oktober en november gaat de politie extra vaak het betreffende A15-traject op om overtreders te signaleren en te bekeuren, opvallend en onopvallend. Dit geldt voor de hoofd- en de parallelrijbaan. Daarna wordt gekeken naar de effecten en besloten hoe politie, OM en Rijkswaterstaat verder gaan.