'Miniopslag heeft steeds vaker hubfunctie'

‹ Terug naar overzicht

De grote miniopslagbedrijven aan de randen van de steden krijgen steeds vaker een ‘hubfunctie’ voor bedrijven die er goederen op- en overslaan, constateert Eric Stubbé, ceo bij Allsafe.

Allsafe Mini Opslag zag de omzet het afgelopen jaar met een kwart stijgen naar circa € 25 miljoen. “Doordat de binnensteden steeds moeilijker toegankelijk worden voor vrachtwagens, zien we dat steeds meer bedrijven de miniopslag gebruiken als een hub waar ze hun goederen overslaan naar kleinere transportmiddelen, zoals busjes, maar ook wel fietsen. Elektrisch transport is ook in opkomst”, aldus Stubbé. “Maar denk ook aan monteurs of medewerkers in de buitendienst die de spullen die zij nodig hebben tijdens hun werk bij een Allsafe-vestiging in de buurt kunnen oppikken. Hiervoor hoeven ze dus niet op en neer te rijden naar het hoofdkantoor, wat veel tijd in de file scheelt. Onze klanten halen tot 20 procent meer productieve tijd bij hun klant dankzij deze hubfunctie.”

Particuliere klanten

Naast de groeiende populariteit onder zakelijke klanten, telde Allsafe ook 14 procent meer particuliere klanten. Met de groei van de economie groeit ook het aantal bedrijven en zzp’ers die Allsafe Mini Opslag gebruiken als vestigingsadres voor de onderneming, een toename van 32 procent in 2018.