"/>

Mbo-opleiding ToLo moet tekort vakkrachten tegengaan

‹ Terug naar overzicht

De eerste groep studenten is gestart met de hagelnieuwe mbo-opleiding ToLo (Toekomst in Logistiek) bij Hoekstra Transport in Sneek. Een feestelijke start, want de initiatiefnemers zijn trots op deze eerste lichting studenten die naar hun zeggen een prachtig mbo2-werk- en opleidingstraject gaan volgen. 

De studenten werden dan ook met gebak en een welkomstwoord van Christien Lycklama à Nijeholt namens Hoekstra Transport, Lineke Kleefstra namens ROC Friese Poort en Klaas de Haan namens STL begroet en succes gewenst.

Samen met de sector

ToLo staat synoniem voor een samenwerking tussen verschillende partners met als doel het nu en in de toekomst krijgen van goed gekwalificeerde medewerkers voor de sector transport en logistiek. Het onderwijs wordt samen met de sector ontwikkeld en instroom van verschillende doelgroepen wordt mogelijk gemaakt. Zo is er praktijkgericht onderwijs dat aansluit bij de behoeftes in de logistieke sector en voor de leerlingen een prachtige nieuwe opleiding met een gemotiveerd docententeam van ROC Friese Poort in combinatie met veel gastlessen van mensen uit de sector.

Mbo-opleiding uitbreiden

Gestart wordt met een mbo2-opleiding maar het is nadrukkelijk de bedoeling om dit traject verder uit te breiden de komende jaren. Er zijn immers ook veel vacatures in andere logistieke functies, zoals planning, teamleider en chauffeur.

Met STL trekken verschillende partners uit de transport- en logistieke sector hierin samen op met ROC Friese Poort voor het onderwijs, Jooop voor de begeleiding van het voorschakeltraject, Dinkla Rijschool uit Balk, Gemeente Zuidwest Friesland en Fryslân werkt. De gezamenlijke ambitie wordt vastgelegd in een convenant dat later deze maand ondertekend gaat worden.