Inspectie Leefomgeving en Transport zoekt inspecteurs

‹ Terug naar overzicht

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs nodig. Daarom start de toezichthouder nog dit najaar een wervingscampagne. De nieuwe inspecteurs gaan aan de slag met toezicht en handhaving op het gebied van milieu, transport en wonen.

Cyberspecialisten, financiële experts, data-analisten, onderzoekers, forensische accountants, projectleiders en handhavers. De ILT kan 150 nieuwe collega’s goed gebruiken, omdat er steeds meer gevraagd wordt van de inspectie en omdat de aard van het inspectiewerk verandert.

Inspectie zoekt breed inzetbare experts

Waar inspecteurs zich voorheen vooral richtten op één onderwerp – zoals het opsporen van snorders in de taxibranche of het controleren van de papieren van vrachtwagenchauffeurs – heeft de ILT steeds meer breed inzetbare experts nodig. Naast inhoudelijke expertise zoekt de ILT mensen met ervaring in de nieuwste technologieën zoals machine learning en remote sensing die hun kennis en vaardigheden in diverse sectoren kunnen inzetten.

Meer handhaven in goederenvervoer

Met de extra capaciteit wil de inspectie al 2019 meer handhaven op het gebied van bijvoorbeeld goederenvervoer, waaronder de aanpak van tachograaffraude. 

De ILT kreeg hiervoor in mei 2019 extra geld van de minister van Infrastructuur en Waterstaat op verzoek van de Tweede Kamer. Het gaat om een verhoging van bijna 10 procent ten opzichte van de huidige begroting. Naast een uitbreiding van het aantal handhavers, kan de inspectie nu ook extra kennis in huis halen en met nieuwe technieken de inspecties verbeteren.