ICT & Logistiek trekt een recordaantal bezoekers

‹ Terug naar overzicht

Met 145 exposanten en 5.552 bezoekers kan vakbeurs ICT & Logistiek spreken van een recordeditie. Nog niet eerder was er in de Jaarbeurs zoveel belangstelling voor ICT-oplossingen in de logistiek. “De druk vanuit de markt maakt dat bedrijven heel concreet nadenken over nieuwe processen en toepassingen”, concludeert Martijn de Weerd, brandmanager bij Jaarbeurs.

ICT & LogistiekICT & Logistiek trok niet alleen grote aantallen, maar maakte ook een kwalitatieve groei door, stelt De Weerd. Bezoekers kwamen de afgelopen dagen met een duidelijk doel naar ICT & Logistiek. “Zij hadden hele concrete vraagstukken, blijkt uit de reacties van exposanten. De leveranciers konden daardoor ruim voldoende leads genereren. Er zijn tal van afspraken gemaakt voor na de beurs.”

Breed scala aan onderwerpen

Ook het inhoudelijke programma trok de aandacht. Bezoekers konden de afgelopen twee dagen terecht in acht theaters, met in totaal 64 uur aan kennisoverdracht. Het KennisDC Logistiek, iShare en verschillende exposanten hielden sessies met een breed scala aan onderwerpen: van Talent Innovation Pooling tot kunstmatige intelligentie. TLN en AIM organiseerden tours, waar bezoekers binnen een uur op de hoogte werden gebracht van de verschillende oplossingen in de markt. “De gerichtheid van bezoekers was ook weer terug te zien in de kennissessies en tours, waar na afloop volop vragen werden gesteld over de problemen waar zij in hun organisatie mee worstelen”, aldus de Weerd.

Blockchain

Opvallend veel interesse was er voor de sessies over blockchain. De Weerd: “Er is veel te doen om blockchain, maar er is ook nog heel veel onduidelijk. De ongrijpbaarheid van het thema is tegelijkertijd de aantrekkingskracht ervan. Bedrijven willen weten of ze er nu al iets mee moeten. En zo ja, wat dan precies? Er hangt een groot vraagteken boven.”

Supply Chain Arena

Nieuw dit jaar was de Supply Chain Arena, een hotspot voor supplychainmanagement en S&OP. Hier werden workshops, masterclasses en speed consults aangeboden, georganiseerd door BLMC, Solventure en Supply Chain Media. “Bedrijven zijn meer en meer op zoek naar een integrale benadering. Dan kom je al snel bij supplychainmanagement terecht. De interesse in dit thema zag je terug aan de workshops en masterclasses: die waren afgeladen. Aan de speed consults, een-op-eengesprekken van tien minuten met een supplychainprofessional, moest men in het begin een klein beetje wennen. Maar uiteindelijk is ook dat goed bevallen.”

ICT & Logistiek 2019

Volgend jaar vindt ICT & Logistiek weer plaats gelijktijdig met Logistica: van 5 tot en met 7 november 2019.