Greetz wint award Logistieke Webshop 2019

‹ Terug naar overzicht

Greetz is de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2019. Het onlineplatform voor persoonlijke verrassingen ontving de prijs tijdens het event E-commerce Live! van Emerce in De Beurs van Berlage te Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Egbert Guis.

Van links naar rechts: Ronald van Hekezen, Sabine Huijskes, Sander Jelgerhuis, Jochem Schipper, Ruben van Olst van Greetz.

“Wat opvalt bij Greetz is de complexiteit van het logistieke proces”, licht Guis toe. “Producten moeten bewerkt worden en de voorraad wordt beheerd op meerdere locaties. Goede timing is nodig tussen alle deelprocessen evenals consolidatie. De versproducten, zoals taart en gebak, die het bedrijf levert, vormen in combinatie met andere bestelde producten een extra logistieke uitdaging.”

Opties op piekmomenten

Guis vervolgt: “Voor het capaciteitsmanagement wordt er gekeken naar de gehele keten; voorraadbeschikbaarheid, warehouse- en transportcapaciteit. Hierbij is niet de commercie leidend, maar bewegen ze in samenspel met logistiek. Wat verder opvalt is dat ze op piekmomenten de klant op slimme wijze andere opties bieden, om zo de drukte aan te kunnen. Het draait bij Greetz dan ook echt om het leveren op de beloofde dag.”

Goede communicatie

Greetz sprong er ook uit vanwege hun goede communicatie met de klant. Dat is extra belangrijk aangezien de klant vaak niet de ontvanger is.
De andere genomineerden waren Omoda en YourSurprise. De jury gaf aan dat zowel de diversiteit als de overeenkomstigheid van de drie finalisten de beoordeling niet eenvoudig maakte.

Jury

De onafhankelijke jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van e-commerce en logistiek, en werd door Emerce samengesteld. Dit jaar bestond de jury uit voorzitter Egbert Guis (de Guise), Joke Vink (Groenewout), Liesbeth Oudesluis (Van Duuren), Roland Slegers (DeliveryMatch), Jan Pronk (Clear Focus Group) en Nick Beckers (evofenedex).