branche is zich sterk bewust van het belang van minder CO2-uitstoot en daarom druk met het zoeken naar oplossingen. Alle reden voor Edward Doorten, directeur Green Planet, om GreenFlex te starten. “Het belangrijkste doel is transporteurs te laten experimenteren met duurzame, schone en klimaatneutrale brandstoffen.”"/>

GreenFlex; proeftuin voor duurzaam en schoon transport

‹ Terug naar overzicht

De sector en branche is zich sterk bewust van het belang van minder CO2-uitstoot en daarom druk met het zoeken naar oplossingen. Alle reden voor Edward Doorten, directeur Green Planet, om GreenFlex te starten. “Het belangrijkste doel is transporteurs te laten experimenteren met duurzame, schone en klimaatneutrale brandstoffen.”

Green Planet opende eind 2013 als eerste in Nederland een multifueltankstation met een breed palet aan diensten en services in het Drentse Pesse langs de A28 nabij Hoogeveen. “Op dat moment was dat primair gericht op het grote publiek en dus vooral personenauto’s. Maar daar komt nu snel verandering in¨, zegt Edward Doorten. “Als alle plannen lukken, dan gaat hier – zoals ik dat altijd noem – de transportbrandstoffenarena van het Noorden ontstaan. En dat is niet alleen uniek in Nederland, maar in heel Europa. Iedereen is voor, nu nog de definitieve erkenning voor ons project van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ofwel RVO en we kunnen los.”

[Lees hele artikel in T&L 7-2108]