Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement, heeft gisteren de stemming over de voorstellen voor het Mobility Package met een week uitgesteld tot 3 en 4 april. "/>

EP stelt stemming Mobility Package uit

‹ Terug naar overzicht

Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement, heeft gisteren de stemming over de voorstellen voor het Mobility Package met een week uitgesteld tot 3 en 4 april.

Tijdens een debat in het Europees Parlement in Straatsburg gaf Tajani aan dat de stemming in de plenaire vergadering van het Europees Parlement te complex en tijdrovend zou worden vanwege het groot aantal amendementen. Er waren op het pakket maar liefst 1.574 amendementen ingediend. Tajani heeft het voorstel teruggestuurd naar de Transportcommissie: die moet eerst alle amendementen behandelen. Nu alles onder grote druk erdoorheen duwen benadeelt volgens de voorzitter de kwaliteit van de besluitvorming. De voorstellen gaan onder meer over rij- en rusttijden, detachering en cabotage.

Handhaving

Peter van Dalen, Europarlementariër voor de ChristenUnie-SGP, benadrukte tijdens het debat de noodzaak van voldoende handhaving. “Helaas komt de handhaving in, zowel de praktijk als de wetgeving er bekaaid vanaf. We hebben inspecteurs nodig, we hebben geharmoniseerde databanken nodig, meer grensoverschrijdende controles en handhaving waarin niet wordt gediscrimineerd. En we moeten ons zeker richten op veelplegers om ervoor te zorgen dat die stoppen met het negeren van de wet en het in gevaar brengen van levens op en rond de weg.”