EGS start nieuwe verbinding Rotterdam-München

‹ Terug naar overzicht

European Gateway Services (EGS), onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam, start samen met partners een nieuwe railverbinding tussen Rotterdam en München. De nieuwe railverbinding vervangt de bestaande verbinding met München en versterkt het railproduct tussen München en Rotterdam.

De nieuwe verbinding kent een aantal wijzigingen ten opzichte de oorspronkelijke verbinding, waardoor de kwaliteit en de betrouwbaarheid verder verbetert. Op de Maasvlakte wordt zowel Hutchison Ports ECT Delta als Hutchison Ports ECT Euromax door alle treinen aangelopen en zijn directe verbindingen met de overige terminals mogelijk op basis van porttransfers. Daarnaast wordt de cargoclosingtijd aantrekkelijker. De frequentie van drie keer per week evenals de bestaande aankomstdagen in München (maandag, woensdag, vrijdag) blijven ongewijzigd.

BoxXpress is nieuwe partner

Een van de nieuwe partners is tractieleverancier BoxXpress; een gerenommeerde spoorwegonderneming in Duitsland, waardoor EGS een grote mate van betrouwbaarheid kan leveren.

Ook verbinding Neurenberg-Rotterdam

Naast deze nieuwe samenwerking op München verbindt EGS in Beieren ook Neurenberg met Rotterdam. In eigen regie biedt EGS drie vertrekken per week aan. Kijk voor meer informatie op www.europeangatewayservices.com.

Bij Transport Logistiek lees je alles over wat er in de branche speelt.