transport- en logistieksector."/>

Effect coronavirus: Transport & Logistics naar 2022

‹ Terug naar overzicht

De vakbeurs Transport & Logistics, die gepland stond op 6 en 7 oktober 2020 in Rotterdam Ahoy, wordt verplaatst naar woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2022. Dit vanwege de gevolgen van het coronavirus voor de transport- en logistieksector.

Transport & Logistics is de enige vakbeurs in Nederland die door verladers en opslaghoudende bedrijven bezocht wordt om hun logistiek te optimaliseren. In 2020 zou Transport & Logistics voor het eerst plaatsvinden op een nieuwe datum, namelijk in oktober. Die primeur wordt nu verplaatst naar 2022.

Flinke klappen door coronavirus

“Wij hebben dit besluit genomen met pijn in ons hart”, zegt Bianca van Grinsven, head of events bij beursorganisatie Easyfairs. “Internationaal transport heeft al vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus flinke klappen te verduren gehad, maar dit zal naar verwachting dit najaar weer gaan herstellen. Wij hadden met Transport & Logistics een flitsende start met reeds vijftig exposanten die zich hadden ingeschreven. Echter, in de afgelopen maanden stagneren de reserveringen van met name exposanten actief in multimodaal transport. Hierdoor kunnen wij geen volwaardige opzet van de beurs aanbieden met de naam Transport & Logistics.”

Nu dus oktober 2022

De verschuiving van 2020 naar 2022 heeft geen gevolgen voor de nieuwe datum van Transport & Logistics. Van Grinsven: “Dat blijft oktober, namelijk woensdag 26 en donderdag 27 oktober. Daar hadden wij dit jaar ook bewust voor gekozen, want uit marktverkenning is gebleken dat dit beter aansluit op de tenderperiode door verladers op logistiek dienstverleners en multimodaal transporteurs. Het is nu even een fikse teleurstelling dat we de beurs noodgedwongen moeten doorschuiven, maar we hopen op het begrip van alle betrokkenen. Laten we in 2022 er met elkaar een fantastische editie van maken.”

Transport Compleet nog wel dit jaar

De vakbeurs Transport Compleet, die vorige maand in Evenementenhal Hardenberg zou plaatsvinden, wordt nog dit jaar nog wel gehouden: de geplande data zijn dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 december 2020.

Logistics & Automation

In 2021, te weten op 31 maart en 1 april, zal er vanuit Easyfairs de vakbeurs Logistics & Automation worden georganiseerd. Deze vakbeurs vindt plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en is volledig gericht op logistieke oplossingen voor warehousingactiviteiten en technologieën voor fabrieksautomatisering. Logistics & Automation wordt tegelijkertijd gehouden met Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie. Door deze gezamenlijke locatie komen bezoekers in één keer in contact met de gehele keten voor verpakken, logistiek en automatisering. Van Grinsven: “Een groot deel van de exposanten van Transport & Logistics verplaatst hun deelname naar deze vakbeurs in het voorjaar van 2021. Het vertrouwen in onze organisatie doet ons erg goed.”