DHL opent insectenhotel in Zaltbommel

‹ Terug naar overzicht

Op de plek in Zaltbommel waar volgend jaar een mega-sorteercentrum van DHL Parcel komt te staan, opende het bedrijf afgelopen vrijdag een ‘insectenhotel’. Het insectenhotel staat symbool voor de duurzaamheidsambities die het internationale koeriersbedrijf heeft.

Nee, DHL gaat zich niet richten op de hotelbranche, en zeker niet op een hotelbranche voor insecten. Het insectenhotel is vooral van symbolische aard. DHL, een van de grootste koeriersbedrijven ter wereld wil hiermee vooral laten zien dat het bedrijf serieus bezig is met het verduurzamen van haar diensten.

DHL heeft duurzame ambities

De ambities liegen er niet om. In 2050 wil het bedrijf volledig emissievrij zijn. Het bedrijf doet dat onder andere door elektrische voertuigen in te zetten, door slim te plannen en door duurzame gebouwen neer te zetten.

Sorteercentrum DHL Breeam gecertificeerd

Dat laatste is dus het geval bij het in aanbouw zijnde e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel. Het gebouw zal Breeam gecertificeerd zijn, gebruik maken van 3000 zonnepanelen, volledig gasloos zijn en een grijswatersysteem hebben, waarmee water gerecycled kan worden.

Het ‘hotel’ bevindt zich in de op het terrein geplaatste DHL-letters, waarmee een plekje wordt vrijgehouden voor alles wat kruipt, vliegt en steekt.

Fotobijschrift: Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel (op foto links) en Roelof Hofman, Vice President Operations van DHL Parcel Benelux, ‘openden’ vandaag een insectenhotel op het bouwterrein waar over ruim een jaar het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland zal staan.