Coolrail start versdienst Rotterdam-Valencia

‹ Terug naar overzicht

Coolrail is 6 mei 2019 een directe treinverbinding voor versproducten gestart. Driemaal per week vervoert deze gekoelde trein de versproducten tussen Valencia en Rotterdam.

CoolrailIn vergelijking met wegvervoer realiseert deze treinverbinding volgens het bedrijf een CO2-reductie van 70 tot 90 procent. CoolRail is een initiatief van Euro Pool System, leverancier van logistieke services en herbruikbare verpakkingen voor de versketen.

Netwerk

Door het vervoer per trein wordt het aantal vrachtwagentransporten volgens Euro Pool System jaarlijks met 12.096 verminderd en worden 22 miljoen wegkilometers bespaard.  Vanaf de start gaan er 42 containers per trein heen en terug, drie keer per week en 48 weken per jaar. Een belangrijke drijfveer van de betrokken partijen is het verduurzamen van het vervoer tussen Spanje en Nederland. Het traject naar Valencia is de start van een netwerk. Het is de bedoeling om door te groeien en CoolRail treinverbindingen in te zetten naar Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.