Consortium zoekt bedrijven voor ethische hack

‹ Terug naar overzicht

TNO, TLN, SmartPort, Air Cargo Netherlands (ACN), Havenbedrijf Rotterdam, Cargonaut en REQON Security gaan met een scan de kwetsbaarheden binnen de logistieke keten in kaart brengen. Het consortium is daarvoor op zoek naar twaalf logistieke (mkb-)bedrijven die een ethische ofwel friendly hack willen laten uitvoeren op hun systemen.

Ruim 40 procent van de bedrijven in de logistieke sector heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking. Met de ethische hack zet het consortium een volgende belangrijke stap in de verbetering van de cybersecurity van de logistieke keten. Het project moet het bewustzijn van het belang van cybersecurity verhogen en concrete handvatten bieden om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren.

Indruk van huidige status

De twaalf deelnemers aan de hack project betalen een kleine vergoeding en krijgen een indruk van de huidige status van hun beveiliging tegen cybercrime. Tegelijkertijd levert de ethische hack nuttige (geanonimiseerde) informatie voor het gehele project. Middelgrote en kleine bedrijven in de logistieke keten kunnen tevens in het voorjaar van 2019 door hun branchevereniging benaderd worden voor het invullen van een korte onlinevragenlijst.

Best practices en concrete handvatten

De resultaten van het project worden begin 2020 verwacht in de vorm van best practices en concrete handvatten om de cybersecurity van bedrijven in de logistieke keten te verbeteren. Deze worden onder andere via de brancheverenigingen verspreid.