Beste leerbedrijf is NNRD, Bob Beijer beste praktijkopleider

‹ Terug naar overzicht

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag is bekend: NNRD is het beste leerbedrijf en Bob Beijer is de beste praktijkopleider.

Een vakjury bezocht alle genomineerden en heeft het Noord-Nederlandse bedrijf NNRD beloond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek. De jury concludeerde unaniem: “NNRD excelleert op alle onderliggende beoordelingscriteria. Hiermee is het een allround hoogstaand leerbedrijf. Het opleiden van leerling-werknemers is een teameffort. De continuïteit is geborgd. De begeleiding van leerlingen is organisatorisch stevig verankerd en is niet gebonden aan de inzet van een persoon. NNRD is een bedrijf met een hele open cultuur waar de mens centraal staat. Iedereen hoort erbij.”

Runners-up beste leerbedrijf

Ook voor de genomineerden Tieleman Transport en Aarts Transport waren er lovende woorden van de jury. “Tieleman Transport is een goed leerbedrijf, geworteld in de omgeving met aandacht voor leerlingen die elders uitvallen. Dat zij bij Tieleman een kans krijgen, wordt door de jury zeer gewaardeerd. Het bedrijf kent een gedegen opleidingstraject.” En over Aarts Transport: “Bijzonder zijn de innovatieve opleidingsinitiatieven en de bevlogenheid in het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Beste praktijkopleider

beste praktijkopleider transport en logistiekBob Beijer (38), praktijkopleider bij Simon Loos Winkeldistributie Noord, werd gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2020. Op internet konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd. Beijer was met de meeste stemmen de publieksfavoriet. “Als de leerlingen het mbo-diploma hebben gehaald en hun rijbewijzen op zak hebben, is mijn missie geslaagd”, zegt de winnaar. De jury roemt hem om zijn inspirerende rol. “Hij probeert het beste uit iedereen te halen, ook al is daarvoor soms een extra inspanning nodig. Hij biedt kansen, creëert mogelijkheden, geeft niet snel op en laat iemand niet snel vallen.”

Voorbeelden

De vakjury beschouwt ook de genomineerden Bennie Grave (Suez Recycling and Recovery Netherlands) en René Vermeer (Versteijnen Logistics) als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders.” Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de leerlingen, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel.”

Meer informatie

De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen, en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.