Antoine Leclercq is Supply Chain Professional 2019

‹ Terug naar overzicht

Antoine Leclercq – head of Global Supply Chain Management bij chipproducent Ampleon – is verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2019.

Bij de verkiezing – waarbij Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle de twee concurrenten van Leclercq waren – lette de jury vooral gelet op drie aspecten: strategie, leiderschap en processen.

Het meest allround

“Antoine Leclercq presteerde het meest allround op deze drie aspecten” aldus juryvoorzitter Jack van der Veen. “Hij opereert binnen een snelgroeiend bedrijf met enorme risico’s. Supplychain is binnen dat bedrijf een bepalende factor in het beheersen van die risico’s. Op dat vlak verricht hij veel goed werk. Antoine heeft bovendien een duidelijk beeld van wat strategie is en maakt ook keuzes. Hij is enthousiast en heeft passie.”

Antoine Leclercq is ‘enorm trots’

Antoine Leclercq had naar eigen zeggen deze titel niet zien aankomen. “Ik ben enorm trots. Ik vond het een eer om naast deze twee andere topkandidaten te staan. We hadden denk ik veel raakvlakken en het gevoel dat we allemaal dicht bij elkaar lagen. We hebben ook veel geleerd. You never loose, you either learn or win.”

Naast de wisselbeker en een kleine bokaal ontving de winnaar een workshop Strategy Mindmapping en een Executive Masterclass Strategy & Disruptive Technologies door Sean Culey (auteur van het boek Transition Point) voor zijn hele team.

Over de verkiezing Supply Chain Professional

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met Inspired-Search, voor de werving van kandidaten, en BLMC, voor de assessments van de finalisten.

Dit jaar bestond de jury uit Jack van der Veen (professor Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit), Lidewey van der Sluis (professor Talentmanagement aan Nyenrode Business Universiteit), Anouk Wissink (operationeel directeur bij Koninklijke Vezet), Joost Donkers (director End2End Supply Chain Ingredients bij FrieslandCampina), Allison Thomas (chief operating officer bij Enza Zaden) en Marcel van Rossum (senior director Supply Chain Strategy & Deployment bij Johnson & Johnson).