transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen."/>

2.000ste zijinstromer is aan de slag

‹ Terug naar overzicht

Om aan de onverminderd grote vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen werft de sector extra chauffeurs via door- en zijinstroom. Barry Logger (38) is de 2.000ste zijinstromer die dankzij de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen.

2.000ste zijinstromer ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Personeelsfunctionaris Mirjam Dijkstra en Barry Logger, de 2.000ste instromer.

Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Vakbonden en werkgevers in transport en logistiek (FNV, CNV, VVT en TLN) subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs, via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). Inmiddels hebben honderden transportbedrijven, waaronder een toenemend aantal in het noorden van het land, gebruikgemaakt van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Specifiek werk

Van der Werff Logistics in Heerenveen is één van die bedrijven. Personeelsfunctionaris Mirjam Dijkstra: “De spoeling wordt hier in het noorden van het land steeds dunner. Wij vervoeren zendingen met afwijkende maten voor de bouw, industrie en agrarische sector. Laden en lossen gebeurt veelal met een meeneemheftruck. Het is lastig om voor dit specifieke werk geschikte chauffeurs te vinden. Zijinstromers zijn dan een uitkomst. Die kun je zogezegd nog kneden. Barry is daar een mooi voorbeeld van. Hij werkte als kraanmachinist in de offshore-industrie en wilde iets anders. We hebben hem binnen enkele maanden in onze overslagloods opgeleid tot een echte Van der Werff-chauffeur. Toen hij zijn E-rijbewijs had behaald, kon hij de kneepjes van het vak in de praktijk gaan leren. Inmiddels heeft hij het werk goed in de vingers. We zijn zeer tevreden over hem.”

Mooie toekomst

Voor Barry Logger is bij Van der Werff Logistics een nieuwe fase in zijn leven aangebroken. “Tot voor kort werkte ik steeds twee weken op zee, waarna ik twee weken thuis was. Mijn ritme is nu heel anders en dat bevalt goed. Mijn vriendin vindt het ook veel beter zo. Als vrachtwagenchauffeur heb je een mooi vak. Wat ik er fijn aan vind, is dat je je werk lekker alleen kunt doen terwijl je toch volop contact hebt met mensen. Ik zie hier een mooie toekomst. Voorlopig laat ik het allemaal over mij heen komen, maar als ik ooit iets met een kraan kan gaan doen bij Van der Werff zou ik dat natuurlijk fantastisch vinden.”