15 mei: Nationaal Transportcongres

‹ Terug naar overzicht

Nog een kleine maand en dan is het zo ver: het eerste Nationaal Transportcongres opent de deuren.

Nationaal TransportcongresDe aftrap wordt gegeven door dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel, onder meer lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij opent het congres door de belangrijkste trends op een rij te zetten die de sector de komende jaren zullen bezighouden.

Een van die trends concentreert zich rond data. Rogier Laan (TIP) weet als geen ander hoe waardevol een goed databeheer wordt in de nabije toekomst. Als belangrijkste trailer-servicesorganisatie, beschikt TIP immers over ruime ervaring om de inzetbaarheid te optimaliseren door het gebruik van data. Datagebruik biedt tevens de kans om een nieuw businessmodel te introduceren, van betalen voor ‘bezit’ naar betalen voor ‘gebruik’. Het delen van data is daarbij cruciaal en Laan vertelt hoe zijn telematicastrategie hieraan gaat bijdragen.

Samen met klanten vooroplopen

Dan volgt met Simon Loos een vervoerder die voorop wil lopen met nieuwe ontwikkelingen, veelal in nauwe samenwerking met de klanten. Wim Roks is niet alleen verantwoordelijk voor het wagenpark bij Simon Loos maar ook voor het verkennen van de innovaties die ermee samenhangen. Hij kent als geen ander de uitdagingen die innovatie met zich meebrengt. Na de eerste elektrische trucks in zijn vloot bijvoorbeeld smaakte het al gauw naar meer en er kwamen er snel meer bij.

Inmiddels beschikt Roks daarmee over mooi vergelijkingsmateriaal. Hoe bevalt dat in praktijk, elektrisch vervoer? En waar blijft de moderne dieseltruck eigenlijk in dit verband? Wim Roks deelt zijn ervaringen.

Gezond kritische autoriteit

Carlo van de Weijer (TU/E) is als autoriteit op het gebied van slimme mobiliteit gezond kritisch over de mogelijkheden en onmogelijkheden van ontwikkelingen zoals connectiviteit, autonoom vervoer en platooning. In een inspirerende en humoristische sessie zal hij de bezoeker meenemen naar de toekomst. De vrolijke noot wordt doorgezet wanneer Joep van Deudekom en Rob Urgert het podium overnemen.

De inwendige mens wordt gedurende het event niet vergeten, onder meer dankzij het walking dinner en de borrel na afloop.

Is de interesse gewekt? Klik HIER voor inschrijving en HIER voor het complete programma.