EU: 400.000 beveiligde parkeerplaatsen nodig

‹ Terug naar overzicht

Er moeten 400.000 beveiligde parkeerplaatsen komen in Europa. Ook moet er één standaard komen voor veilige parkeerplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie. Frederik Rasmussen, deputy head DG Mobility and Transport European Commission, gaat ervoor om dat voor elkaar te krijgen.

Volgens Rasmussen hadden veilige en beveiligde truckparkings in het verleden nooit veel aandacht van de politiek. En dat terwijl ladingdiefstal alleen maar is toegenomen de laatste jaren.

Beveiligde parkeerplaatsen

Fredrik Rasmussen.

Standaard voor beveiligde parkeerplaatsen

Zo’n 75 procent van de ladingdiefstallen vindt plaats op onbeveiligde parkeerplaatsen. “Er zijn wel een paar onderzoeken naar truckparkings in Europa geweest en is geprobeerd te komen tot een standaard voor veilige parkeerplaatsen. Dat is echter nooit op een samenhangende manier geïmplementeerd en uitgerold. Daarom ben ik blij met het onderzoek van eind 2018 dat Panteia in opdracht van de Europese Commissie heeft gedaan. Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er iets gebeurt met de uitkomsten van dit onderzoek. We need to get the ball rolling!”