En zo komt het dat Rik van Schaeren, samen met zijn vrouw Sandra eigenaar van Wegrestaurant Malden, op dinsdagavond 17 maart op zijn fiets tussen de vrachtwagens rijdt om uitgeprinte menu's uit te delen en bestellingen af te leveren aan chauffeurs in hun cabine.
Coronavirus: niet in het restaurant eten
Verzorgen
Nadat de chauffeurs hun bestelling hebben gedaan, brengt Rik de ingevulde prints naar het restaurant en gaan ook de chauffeurs die kant op om hun bestelling af te rekenen. Sommigen wandelen dan rustig terug naar hun auto in afwachting van de maaltijd, anderen hebben meteen hun toiletspullen meegenomen om alvast een douche te nemen. Enkele chauffeurs kunnen na het douchen ook meteen zelf hun bestelling meenemen richting vrachtwagen, anderen belevert Rik met veel plezier per fiets. "Tja, we hadden een week geleden niet kunnen bedenken dat ik hier zou fietsen vanavond. Maar we willen de chauffeurs die in deze tijden gewoon doorwerken en vaak vele uren draaien wel goed blijven verzorgen. Bovendien is voor ons natuurlijk ook elke euro die we verdienen in deze tijd meegenomen."