de Sprinter en de Vito komt ook van de Mercedes-Benz Citan een elektrische variant, zo meldt het Duitse merk. Potentiële klanten moeten nog wel wat geduld oefenen. Er komt in de tweede helft van 2021 een update van de huidige Citan en daarvan verschijnt dan ook een elektrische variant. "/>

Mercedes-Benz Citan én eCitan in tweede helft 2021

‹ Terug naar overzicht

Net als van de Sprinter en de Vito komt ook van de Mercedes-Benz Citan een elektrische variant, zo meldt het Duitse merk. Potentiële klanten moeten nog wel wat geduld oefenen. Er komt in de tweede helft van 2021 een update van de huidige Citan en daarvan verschijnt dan ook een elektrische variant. 

Gezien de voor de hand liggende inzet van de Citan is het niet meer dan logisch dat Mercedes-Benz er een zero-emissieversie van uitbrengt. De compacte buitenafmetingen met toch een ruime laadruimte maken de kleine bestelwagen geschikt voor vele toepassingen, met name voor bezorgdiensten in de binnenstad. 

Schuifdeur links en rechts

Een breed openende schuifdeur – zowel aan de linker- als rechterkant van de auto – en een lage laaddrempel bieden comfortabel toegang tot de laadruimte en vereenvoudigen het in- en uitladen. Naast de hoge functionaliteit en grote veelzijdigheid krijgt de nieuwe Citan een uitgebreide veiligheidsuitrusting en een hoog rijcomfort. 

Samenwerking voor Mercedes-Benz Citan

De nieuwe Citan wordt net als de huidige versie in samenwerking met Renault, Nissan en Mitsubishi ontwikkeld. De onthulling staat gepland in de tweede helft van volgend jaar. Op dit ogenblik geeft Mercedes-Benz nog geen bijzonderheden prijs over bijvoorbeeld accucapaciteit en actieradius.