Tankcleaning Van Opdorp gaat voor meer snelheid

‹ Terug naar overzicht

Van Opdorp Transportgroep heeft zijn grondig gerenoveerde tankcleaning in Sas van Gent heropend. Het bedrijf wil invulling geven aan de toenemende behoefte van klanten naar een kwalitatief en qua snelheid uitstekend cleaningadres.

De machinekamer van het vernieuwde tankcleaningstation.

De uitbreiding van drie naar vier cleaningstraten zorgt volgens Mano van Opdorp voor een snellere doorlooptijd. Verder beschikt het tankcleaningstation over onder meer vijf stoombanen en desinfectiemogelijkheden. “De uitbreiding naar vier cleaningstraten betekent een groei in capaciteit van zestig naar honderd wagens per dag. Een vernieuwing van dit formaat biedt voor ons bovendien volop kansen om nóg beter in te spelen op marktomstandigheden en de behoeften van onze klanten. Door een zeer nauwkeurige beheersing van de processen leveren we topkwaliteit met een minimale belasting van het milieu, onder veilige en goede werkomstandigheden.”

Dertig jaar tankcleaning

“Met Cargill als klant én goede buur zag mijn vader eind jaren tachtig kansen voor de cleaning van tankwagens”, aldus Van Opdorp. “In 1988 was de professionele cleaning afdeling een feit.” Vandaag de dag worden dagelijks ruim zestig tank-/bulkopleggers inwendig gereinigd. Op vrijdag en zaterdagochtend komen daar nog eens zo’n 25 uitwendige reinigingen bij. “Na dertig jaar was de cleaning op het einde van zijn levensduur en zijn we in september 2018 gestart met een grondige renovatie.”

Van Opdorp Transportgroep Sas van GentVan Opdorp Transportgroep

Sinds 1927 heeft Van Opdorp Transportgroep al heel wat kilometers gemaakt. Wat begon met paard en wagen is nu, ruim negentig jaar later, uitgegroeid tot specialist in tank-, bulk, en containertransport in de feed-, food- en non-foodmarkt, tankcleaning en containeropslag. Een van de speerpunten binnen de visie van Van Opdorp Transportgroep voor de komende twee jaar is de doorontwikkeling als specialist in tankcleaning.