Ritplanningssysteem reduceert de plantijd

‹ Terug naar overzicht

Planners staan onder toenemende tijdsdruk. De ritplanning voor morgen moet aan het eind van de dag klaar zijn, maar tegelijkertijd komen de in te plannen opdrachten steeds later binnen. Wat resteert, is hooguit een paar uur tijd om die opdrachten zo goed mogelijk te verdelen over de ritten. Dat gaat ten koste van de kwaliteit en efficiëntie. Een ritplanningssysteem biedt uitkomst.

Elke organisatie die blijft groeien en groeien, komt vroeg of laat bij een omslagpunt. Als een organisatie handmatig blijft plannen, lukt het na dat omslagpunt niet meer om binnen de beschikbare tijd een goede planning te realiseren. Planners hebben onvoldoende overzicht over het grote aantal opdrachten, zien bijbehorende restricties over het hoofd en hebben simpelweg te weinig tijd om die opdrachten over de ritten te verdelen. Het gevolg: de kosten gaan omhoog, terwijl afspraken en verplichtingen niet worden nagekomen.

Automatisch ritplanningssysteem

De oplossing is een automatisch ritplanningssysteem. Een planning die voorheen drie uur tijd vergde, is met een ritplanningssysteem al binnen een uurtje gereed. Met een ritplanningssysteem kunnen planners een groter deel van het totale rittenpakket voor hun rekening nemen. Of ze houden tijd over voor communicatie met klanten en chauffeurs of het zoeken naar retourvrachten.

Welke voordelen biedt een ritplanningsssysteem nog meer? Klik HIER.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.