MendriX voor vierde keer op rij FD Gazelle

‹ Terug naar overzicht

MendriX is opnieuw bekroond met een FD Gazelle Award voor snelle groei. Hiermee behoort de TMS-aanbieder wederom tot de snelstgroeiende ondernemingen van Nederland. Op 13 november krijgt MendriX de prijs uitgereikt.

MendriX

Mark van der Hijden vorig jaar, toen MendriX voor de derde keer FD Gazelle werd.

De vraag naar complete transportsoftware, in combinatie met mobiele oplossingen, blijft toenemen, zéker nu de transportsector weer groeit. Zo zag MendriX in het afgelopen jaar zijn klantenkring groeien met 15 procent. Mark van der Hijden, die samen met Laurens van Run het bedrijf leidt, weet de groei wel te verklaren: “Wij geloven erin dat je met een langdurige relatie en door goed naar elkaar te luisteren, een hechte partnership vormt. Cyclisch, met korte communicatielijnen, maar met respect en verantwoordelijkheid, over en weer.”

Onderscheid

MendriX doet niet op de conventionele manier zaken, dat zorgt er ook voor dat MendriX zich onderscheidt van andere aanbieders, aldus Van der Hijden. “Wij zeggen tegen onze klanten ook gerust: ‘Wij geven je niet wat je vraagt, maar wel wat je nodig hebt, en we gaan je het heel moeilijk maken’. MendriX maakt het persoonlijk waar. We staan naast de klant; soms – figuurlijk gesproken – met de poten in de modder. Daarnaast maakt MendriX mooie dingen, waarvoor klanten graag bij ons aankloppen.”

Solliciteren in een fourwheeldrive

Ook de personele bezetting van MendriX nam toe in het afgelopen jaar. Op creatieve manieren weet MendriX het personele bestand ook in tijden van een krappe arbeidsmarkt op peil te houden. Zo kwam MendriX afgelopen zomer in het nieuws met ‘Solliciteren in een fourwheeldrive’ om nieuwe consultants aan te trekken. Dat MendriX in trek is als werkgever, komt volgens Van der Hijden ook, omdat letterlijk geldt dat het welzijn van de medewerkers belangrijker is dan het welzijn van het bedrijf.

Award is bekroning

“We zijn succesvol omdat we het samen doen”, meent Van der Hijden. “Niet alleen met klanten, maar ook met partners waarmee we de bedrijfstak samen bedienen. Om die reden is het MendriX TMS ook gemakkelijk te integreren in andere oplossingen die worden gebruikt in transport en logistiek.”

“Deze award is een bekroning voor klanten, partners, maar in de eerste plaats voor het hele MendriX-team”, vult Van Run aan. “Ook was het natuurlijk nooit gelukt zonder onze klanten, die het avontuur met MendriX aangingen. We zijn trots op deze erkenning, voor onze mensen en voor onze klanten die dit samen met ons hebben gerealiseerd.”