transportsector wordt keihard gewerkt, maar het rendement is te laag. Dat moet én kan anders. Op het ITT-event – donderdag 20 juni in Hotel Houten – laat Trimble samen met een groot aantal partners zien hoe transportbedrijven hun marge kunnen vergroten."/>

ITT-event 2019: op zoek naar meer marge in transport

‹ Terug naar overzicht

In de Nederlandse transportsector wordt keihard gewerkt, maar het rendement is te laag. Dat moet én kan anders. Op het ITT-event – donderdag 20 juni in Hotel Houten – laat Trimble samen met een groot aantal partners zien hoe transportbedrijven hun marge kunnen vergroten.

“De meeste transportbedrijven geen idee waar het geld wegloopt”, zegt dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel, lector city logistics aan de Hogeschool van Amsterdam. “Een nettomarge van 2 tot 4 procent moet mogelijk zijn, maar zelfs de grootste transportbedrijven in Nederland houden netto nog geen 1 procent over.”

Drie stappen

Tijdens het elfde ITT-event van Trimble Transport & Logistics vertellen belangrijke transportbedrijven en innovatieve technologieleveranciers welke oplossingen volgens hen het rendement in transport kunnen vergroten. Ploos van Amstel gaat in discussie met Jan Boeve, algemeen directeur TLN, en met het publiek over hoe transportbedrijven hun marge in drie stappen kunnen vergroten:

  1. Door de beschikbare data met slimme tools te analyseren, vergroten transportbedrijven het inzicht in hun operatie. Dat inzicht dienen ze te vertalen naar concrete beslissingen over tactische en strategische vraagstukken.
  2. Transportbedrijven kunnen nog veel leren op het gebied van planning.
  3. De marge is voor een groot deel afhankelijk van het rijgedrag van chauffeurs.

Aanmelden

Aanmelden voor het ITT-event 2019? Klik HIER.