"/>

Coronavirus legt productie Broshuis tijdelijk stil

‹ Terug naar overzicht

Broshuis legt per 30 maart de productie tijdelijk stil. De aanscherping van voorschriften vanuit de ministeries en het RIVM in verband met de bestrijding van het coronavirus zorgen in toenemende mate voor problemen met de naleving op de werkvloer. 

Hierdoor wordt het beheersen van de veiligheid steeds lastiger. Daarnaast zorgt de sluiting van de fabrieken van leveranciers voor tekorten aan cruciale onderdelen.

Coronavirus zorgt voor tekorten

Broshuis stopt tijdelijk zijn productie van hoogwaardige speciaaltransportopleggers en multifunctionele containerchassis vanwege een tekort aan componenten en de grote verstoringen die inmiddels zijn veroorzaakt in de leveranciers- en logistieke keten als gevolg van de verspreiding van het coronavirus in Europa.

Veilig werken is onmogelijk

“Het werken met zware componenten in combinatie met de 1,5 meter afstandsregel maakt het veilig werken simpelweg onmogelijk”, zegt directeur Pieter-Bas Broshuis. “Voor ons is dat onacceptabel. Om ervoor te zorgen dat het wagenpark van onze klanten kan blijven rollen, zal onze afdeling Service en Onderhoud ondersteuning blijven bieden. Het is overmacht, maar we denken vooral aan eenieder die getroffen wordt door het Covid-19-virus.”

Hervatting in mei

Zoals het er nu voorstaat verwacht Broshuis de productie begin mei te hervatten. Maar dit is uiteraard afhankelijk van hoe het virus zich verder ontwikkelt.