'CO2-calculator helpt uitstoot vloot te reduceren'

‹ Terug naar overzicht

De transportsector staat voor een grote uitdaging. In 2030 moet de CO2-uitstoot van het wegtransport met maar liefst 50 procent zijn gereduceerd, terwijl de vraag naar wegtransport alleen maar toeneemt. Met een rit- of routeplanningsysteem van PTV beschikt een ondernemer volgens de softwareleverancier over een eigen CO2-calculator.

Wie zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil oppakken, zal eerst inzicht moeten creëren in de huidige CO2-uitstoot. En inzicht alleen is niet genoeg. Wie de juiste maatregelen wil nemen, moet kunnen berekenen wat het effect daarvan is op de emissies. Investeren in elektrisch vervoer? Dan is het goed om te weten in welke stad of regio een elektrisch voertuig het best kan worden ingezet. 

CO2-uitstoot

Maar niet alleen de maatschappij verwacht actie. Ook steeds meer klanten eisen inzicht in de vorderingen op het gebied van duurzaamheid. Bedrijven die willen streven naar een operatie met ‘zero emissions’, dwingen hun transportpartners het goede voorbeeld te geven en werk te maken van groene logistiek. Daarnaast bestaan er de nodige wettelijke restricties, bijvoorbeeld in Frankrijk. Dat is het eerste Europese land waarin wettelijk is verplicht – sinds 2013 al – om de CO2-uitstoot voor transport in, van en naar Frankrijk aan te geven.

Lees HIER meer over het doorrekenen van scenario’s.